Ga naar de inhoud

Ambassadeur Daphne Hommes

‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ was de gedachte die mij altijd hielp bij tegenslagen. Totdat ik op 23 jarige leeftijd van de een op de andere dag ongeneeslijk ziek werd verklaard…

Mijn naam is Daphne Hommes en ik ben 25 jaar. Op 4 oktober 2019 kreeg ik de diagnose borstkanker. Na een hoop scans en een wisseling van ziekenhuis werd op 16 oktober mijn diagnose uitgebreid naar triple positieve borstkanker met uitzaaiingen via een paar lymfeklieren naar 3 plekken in mijn ruggenwervels en een plek in mijn bekken. Door de uitzaaiingen op afstand blijkt het niet meer mogelijk om te genezen.

Na veel vervelende ervaringen tijdens het herpakken van mijn studie HRM en Werk, in combinatie met alle medicatie en afspraken, ben ik in een diepe depressie beland. Studeren lukt niet meer en ik ben 100% arbeidsongeschikt verklaard. Met hulp ben ik opzoek gegaan naar bezigheden die ik leuk vind en waardoor ik me weer nuttig zou voelen. Zo ben ik uiteindelijk ambassadeur geworden van de AYA Foundation, iets wat perfect past bij mijn wensen.

Om een voorbeeld te geven, ik baal er best van dat ik mijn behandeling moet volgen bij een ziekenhuis op 120 km afstand van mijn huis. Mijn behandeling vraagt namelijk leeftijdsspecifieke kennis wat ze helaas bij een ziekenhuis in de buurt nog niet hebben.
De AYA Foundation samen met het AYA Zorgnetwerk zijn er nu juist mee bezig om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ziekenhuizen AYA-zorg kunnen gaan aanbieden!

Naast deze gelijkenis in wensen, vind ik het ook heel fijn dat ik zo mijn ervaringen op een positieve manier in kan zetten voor anderen. Nog een extra pluspunt aan mijn ambassadeurschap is dat ik weer veel nieuwe mensen leer kennen, iets wat de afgelopen 2 jaar onmogelijk gemaakt werd. Zo is er toch weer een voordeel gevonden bij mijn nadeel, want zonder kanker had ik al deze mooie en krachtige mensen nooit ontmoet.

Ik baal er best van dat ik mijn behandeling moet volgen bij een ziekenhuis op 120 kilometer afstand van mijn huis.

Doneer nu!

Een kleine gift, of een grote gift, eenmalig of regelmatig, elke steun is belangrijk.

Doneren