Ga naar de inhoud

Ambassadeur Marloes Noordhoek

Mijn naam is Marloes Noordhoek (31), ambassadeur bij de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation.

Ik was heerlijk aan het genieten van ons kersverse gezinnetje en ons burgerlijke leven. Met veel plezier werkte ik als kinderoncologieverpleegkundige. Mijn leven had ik weer op de rit, nadat ik op 16-jarige leeftijd mijn moeder verloren heb aan borstkanker. Ik genoot van het leven met familie en mijn fantastische vrienden en vooral van mijn partner Colin en dochter Nora.

Begin 2019 liet ik mijn goedaardig knobbeltje in mijn borst opnieuw controleren. Tijdens de periode van mijn zwangerschap en borstvoeding, voelde ik dat het knobbeltje, dat ik drie jaar eerder heb laten onderzoeken, gegroeid was. Ik dacht dat ik mijn tegenslag in het leven wel gehad had. Maar helaas: de grond onder onze voeten werd in één keer weggeslagen en het heerlijke, burgerlijke leven werd abrupt gestopt.
De diagnose: hormonale borstkanker, uitgezaaid naar de lymfeklieren en botten.

Er was een kleine hoop op een curatieve behandeling. Maar door nieuwe uitzaaiingen werd de behandeling palliatief, dus levensverlengend. Afgelopen november ben ik geswitched naar andere medicijnen. De uitzaaiingen zijn nu weer aan het groeien nadat het bijna 2 jaar stabiel is geweest. Opnieuw afwachten of de groei van de uitzaaiingen geremd kan worden…

De medische afspraken stonden gepland, maar de handleiding ‘hoe moet ik leven met kanker?’ ontbrak. Leven met kanker is voor mij een hele zoektocht naar mijn ‘nieuwe ik’. Begin 2021 ontdekte ik het AYA Zorgnetwerk. Sindsdien is mijn ontdekkingstocht in sneltreinvaart gegaan. Ik omarm mijn kanker nu.

Graag wil ik mijn kankerervaringen delen en me nuttig maken in de hoop dat ik iemand kan helpen, inspireren en de AYA-zorg kan verbeteren. Dan is mijn ellende niet voor niks geweest en geeft het iets moois terug.

De medische afspraken stonden gepland, maar de handleiding ‘hoe moet ik leven met kanker?’ ontbrak.

Doneer nu!

Een kleine gift, of een grote gift, eenmalig of regelmatig, elke steun is belangrijk.

Doneren